Skip to main content

Het social media kanaal met ondertussen bijna 600 miljoen gebruikers wereldwijd en meer dan 3 miljoen in België gelooft in de kracht van video.

Dat kwalitatieve content key is, weten we al langer. Sterke storytelling en copy doen het nog steeds goed op LinkedIn. Steeds meer en meer gebruikers en bedrijven durven echter ook uitpakken met videocontent.

GAMECHANGER?

In 2017 kregen we een grote gamechanger voorgeschoteld, nl. LinkedIn native video voor persoonlijk gebruik. In 2018 kreeg video ook de kans om het verschil maken in de corporate & employer branding-strategie van je bedrijf, aangezien het mogelijk is om native video’s te uploaden naar je LinkedIn bedrijfspagina. Je kan je video direct opnemen in de LinkedIn app of een video uploaden uit je gallery.

LinkedIn zet nu de volgende gedurfde stap: LinkedIn Live-Video. Op dit moment uitgerold bij een beperkt publiek (States) om te kijken of en hoe het gaat uitpakken.

Op het eerste zicht ziet LinkedIn Live er hetzelfde uit als Live op Facebook. Je kan zien hoeveel mensen meekijken en er is de mogelijkheid om te reageren en comments te ontvangen. De likes zie je ook voorbijvliegen.

LinkedIn Live Beta versie

MEER BEREIK MET VIDEO

Al eens een native video gepost op LinkedIn en je views en betrokkenheid gecheckt? Als je het goed doet, zou het je moeten opvallen dat je een groter organisch bereik kan hebben met video. M.a.w. het LinkedIn algoritme zorgt ervoor dat meer mensen je post zien passeren. Sounds interesting?

linkedin live

Toch zetten nog steeds weinig bedrijven in op video. Drempel is redelijk hoog en niet altijd evident om zelf HQ video’s te maken of om jezelf bezig te zien/horen op beeld. Maar juist daarom is video op LinkedIn nu een enorme opportuniteit.

“Video is the fastest growing format on our platform right now, and the one most likely to get people talking,”

Pete Davies – Director of Product Management LinkedIn

Vergeleken met zijn concurrenten is LinkedIn een laatbloeier op het gebied van video. Hierdoor is voor jou de concurrentie nog laag en valt er veel meer te halen naar bereik en engagement. Dus begin eerst met native video. Nog wat wennen voor velen om zich hieraan te wagen (voor mij ook hoor ? ), maar een absolute must-try om je merk verder te versterken.

WAAROM LIVE?

Ik ben van mening dat de meeste gebruikers op LinkedIn (In België alvast) niet staan te wachten om Live te gaan op LinkedIn. Als we de vergelijking maken met met ons bescheiden landje en andere landen, kunnen we concluderen dat er nog een weg af te leggen is vooraleer video en zeker Live een prominente plaats krijgen in de contentstrategie. Toch is het aangeraden om deze nieuwe feature in ons achterhoofd te houden. Durvers vallen op.

Wel niet vergeten: kwaliteit boven kwantiteit. En ga voor een consistente aanpak.

(Source info: Techcrunch)