Did you know that LinkedIn gives you the ability to showcase your LinkedIn profile in multiple languages? LinkedIn kent geen taal- of landgrenzen. Maar weinig professionals op LinkedIn hebben hebben kennis van deze coole LinkedIn-feature: je profiel opstellen in meerdere talen. Maar eerst even stilstaan bij je eigen profiel…

IN WELKE TAAL MOET JE JE PROFIEL NU OPSTELLEN?

Het antwoord hierop is vrij eenvoudig. Wie wil je dat jou & je brand opmerkt? Wie wil je dat jouw boodschap ziet? Op basis van je target audience kies je de taal waarin je je profiel opmaakt. Zo kan je met deze trefwoorden ook beter gevonden worden door je doelgroep. Een profiel in het Nederlands is vaak ook al voldoende hoor. Vergeet het dan wel niet te optimaliseren. It’s YOUR brand.

JE LINKEDIN-PROFIEL IN MEERDERE TALEN?

Het kan ook zijn dat je meerdere doelgroepen wil bereiken in verschillende talen. Of wanneer je internationaal actief bent of wil zijn. Dan is een LinkedIn-profiel opmaken in meerdere talen wel interessant voor jou. Inderdaad, je kan je profiel opmaken in hoofdtaal Nederlands en als tweede taak bv. ook in het Engels en/of Frans. Misschien wel handig in België met onze 3 officiële landstalen en een aantal officieuze (o.a. Limburgs dialect ?)? 

  1. Klik op de  Me pictogram boven aan je LinkedIn-homepagina.
  2. Klik op Profiel weergeven.
  3. Klik op toevoegen van profiel in een andere taal in de rechterkolom.
  4. Kies een tweede taal in de keuzemenulijst
    • Als de taal die je wil toevoegen niet wordt weergegeven in het keuzemenu, is je huidig profiel default ingesteld in die taal. Zorg er dan voor dat de inhoud van je profiel in dezelfde taal is als de taalkeuze.
  5. Vertaal je Headline, je About & je Work experience (al de rest van je profiel neemt LinkedIn automatisch over, zoals je skills, recommendations…)
    • Deze vertalingen worden niet voor jou gedaan, die dien je zelf éénmalig te doen
  6. Klik op Profiel maken.
Profile in another language Erendiz

Je hebt nu een profiel in een andere taal! Let wel op. Dit is nog steeds 1 profiel. Dus je hebt niet ineens 2 accounts, maar nog steeds één dezelfde. Telkens als je nu iets aanpast aan je profiel, attendeert LinkedIn je erop dat je het best in 2 talen even aanpast.

WELKE TAAL KRIJGT DE BEZOEKER TE ZIEN?

Stel ik werk in een Engelse LinkedIn interface, met een Engelstalig menu dan kom ik automatisch terecht op je Engelstalige profiel. De mensen die gewoon in een Nederlandstalige omgeving werken, belanden op je Nederlandstalige profiel. The viewer has the ability to choose from your language profiles by selecting one.

TOCH NIET TEVREDEN? JE KAN JE SECUNDAIRE PROFIEL IN EEN ANDERE TAAL OOK DELETEN.

linkedin secundair profiel verwijderen

EN MIJN COMPANY PAGE DAN?

Yup, zelfs je bedrijfspagina kan je nu ook in meerdere talen opmaken.

linkedin profiel in meerdere talen

MULTILINGUAL? CREATE A SECONDARY LANGUAGE PROFILE ON LINKEDIN!

The ability to create multiple profiles in multiple languages is, in my eyes, unmatched by any other social media platform. Zeker als je graag wat meer “internationaal verkeer” hebt. Sinds ik zelf een profiel heb in twee talen, merk ik o.a. dat mijn profielbezoeken en connectieverzoeken zijn gestegen. Daarnaast merk ik dat een occasionele post in het Engels een “breder publiek” kan aanspreken, met een grotere visibiliteit als gevolg. Als Nederlands echter je moedertaal is en je wilt toch een profiel in een andere taal, zorg dan wel dat het grammaticaal klopt. Maak je professionele profiel dus enkel in je vertrouwde taal en/of in een taal die je zeer goed kan spreken.

Has anyone else created their profile in another language? Let me know if this article was useful to you! Love to hear your thoughts.

Om je de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Klik op Accepteren om hiermee akkoord te gaan en alle cookies te aanvaarden.   Meer info