LinkedIn lanceert LinkedIn Events!

LinkedIn is de ideale tool om je netwerk kwalitatief te onderhouden/uit te breiden en staat bekend als het grootste online professioneel netwerk. Het wil bedrijven & professionals nu ook offline met elkaar verbinden met een geweldige optie om evenementen aan te maken. Met deze nieuwe feature, die wereldwijd wordt uitgerold, kunnen gebruikers hun eigen evenementen op LinkedIn maken en communitybuilding & meet-ups vergemakkelijken.

MAAK JE EERSTE LINKEDIN EVENT

Op de Homepage kan je links beneden klikken op “Events”.

Vervolgens kom je in een nieuw scherm terecht, waarin je je Event een naam geeft en alle relevante info & visuals toevoegt om je event aantrekkelijker te maken.

  • Public Event: Wanneer je kiest om een Public Event aan te maken, is dit evenement vindbaar voor elke LinkedIn-gebruiker. Iedereen kan zich dan ook aanmelden. Je hebt als organisator wel de mogelijkheid de personen te managen die zich hebben aangemeld.
  • Private Event: Een Private Event is niet voor iedereen vindbaar. Als organisator ben jij degene die specifieke personen uitnodigt voor het event. Wanneer iemand die niet is uitgenodigd op de link klikt, kan diegene wel verzoeken om deel te mogen nemen. Jij als organisator kan dit goedkeuren of afwijzen.

Let wel op, jij kan enkel je eigen persoonlijke connecties uitnodigen voor je event.

 Voor ticketing & facturering blijf je echter wel afhankelijk van je eigen opvolgsysteem of bijvoorbeeld een Eventbrite.

EVENTS PROMOTEN

Er zijn meerdere mogelijkheden om aandacht te vragen voor je evenement.

  • Je kan bijvoorbeeld je connecties persoonlijk uitnodigen om deel te nemen, maar je hebt ook de mogelijkheid om je event te posten voor meer bereik.
  • Je eventpagina krijgt ook een eigen website URL. In mijn geval: https://www.linkedin.com/events/linkedinmasterclasscoaching-editie2/
  • Enthousiasmeer je ambassadeurs en je deelnemers om je event verder te verspreiden door het te posten of 1 op 1 te communiceren met hun netwerk.

Ben jij van plan om LinkedIn Events te gebruiken? Love to hear your thoughts.

——————————————————————————————–

… feel free to connect, follow & share!

Erendiz Ates, trainer LinkedIn & online branding

erendiz@az-solutions.be | www. az-solutions.be

Volg mijn nieuwe bedrijfspagina’s:

AZ-Solutions on LinkedIn

AZ-Solutions on Facebook

AZ-Solutions on Instagram

Mijn eerdere blogposts vind je hier.      

Share this page on:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email